Parket vloeren

Visgraat Patroonvloeren

De houten vloer met een visgraat legpatroon is terug van weggeweest en enorm populair. Het is een absolute klassieker, maar wel met een moderne twist. Massief houten visgraatvloeren en visgraat lamelparket geven werkelijk elke ruimte een uniek karakter en maken je woonruimte toteen persoonlijke, warme en sfeervolle plek.                                                          

AmbachtParketSchuren_Olie.jpg
 
De nieuwe grote afmeting XL visgraat is een klassieke vloer met een moderne twist. We leveren visgraat vloeren in elke gewenste afmeting in Eiken hout en elke tropische houtsoort. Kies u voor een visgraat vloer in eiken tapis, een massieve eiken visgraat vloer of een brede Eiken multi-lamelplank visgraat vloer. Altena Vloeren legt deze houten vloeren al jarenlang voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers en woonruimtes.

“De visgraat vloer is een absolute klassieker, maar wel met een moderne twist”.

Kleuren

Wij leveren de visgraat vloer in eikenhout, maar op aanvraag maken wij met liefde visgraat parket van andere houtsoorten. Eikenhout kan in vele verschillende frisse tot warme kleuren worden geleverd. Heb je een specifieke kleur voor ogen voor jouw eiken visgraat vloer? Visgraat XL heeft met de Royl 2-k Oil 38 kleuren ter beschikking, waardoor je kunt kiezen voor zowel white-wash, lichte of grey-look visgraat vloeren als zwarte of donkere visgraat vloeren en natuurlijk alle tinten ertussen. Ook kunnen wij een kleur op maat maken.

Vloerverwarming en visgraat vloeren: een uitstekende combinatie

Een visgraat vloer gaat perfect samen met vloerverwarming. VisgraatXL heeft hier jarenlang ervaring mee. Of de vloerverwarming nu dient als hoofd- of bijverwarming, de visgraat vloer kan hier zowel als traditioneel parket als lamelparket overheen gelegd worden. Sterker nog: de houten visgraat vloer kan zelfs oven een bestaande plavuizen vloer, met vloerverwarming, gelegd worden. Ook dan wordt de houten vloer evenals de ruimte heerlijk snel warm. De weerstand van het hout dat wij gebruiken is laag (Rc=0,09) waardoor opwarmtijd korter is en de ruimte langer warm blijft.
Altena Vloeren is een ware specialist op het gebied van houten vloeren in combinatie met vloerverwarming.

De toplaag van het visgraat multiplank en lamelparket die wij gebruiken is standaard ca. 3mm eikenhout en heeft een levensduur van vele tientallen jaren. Ook kun je deze nog meerdere keren schuren, mocht het dat in de toekomst nodig vinden of toe zijn aan een nieuwe look of kleurafwerking.