Het PVC waarmee Altena Vloeren werkt is uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Onder vloerverwarming wordt een warm waterleiding verstaan die in de vloer is opgenomen. De vloer moet boven die waterleiding minimaal 25mm dik zijn. Omdat PVC vloeren vaak erg dun zijn, is de warmteweerstand lager dan bij de meeste andere vloeren. De vloer geeft warmte beter door. Dit leidt tot relatief lagere stookkosten.

INFREZEN
Hoe gaat een vloerverwarming infrezen in zijn werking? Een professionele freesmachine met diamantzaag maakt sleuven in de dekvloer. Hierin komen de verwarmingsslangen te liggen die de vloer warm houdt.
Na het frezen in beton en het leggen van de vloerverwarming rest de afwerking. De sleuven worden volledig afgevuld met een krimpvrije mortel. Gebruik hier nooit tegellijm voor! Het eindresultaat dient een egale vloer te zijn waarop de vloerbedekking goed hecht.

Aandachtspunten voor het infrezen van een vloerverwarming.
1. De vloerverwarming moet diep genoeg liggen. De vloer moet boven de leiding ten minste 25mm dik zijn.
2. Voorkom dat de leiding gaat drijven zodra de sleuven gevuld worden met de krimpvrije mortel. Wanneer de leiding gaat drijven en te hoog ligt veroorzaakt dit doortekening in het PVC.
3. De leiding zal in de meeste gevallen gefixeerd worden om niet te gaan drijven.
4. De mortel zal inklinken. Dit zal ook zichtbaar zijn in de egalinelaag (die de contouren van de vloer volgt) en vervolgens doortekenen in de PVC vloer. Om dit te voorkomen is dubbel egaliseren nodig.

Cementdekvloer storten i.c.m. een vloerverwarming
 Bij een nieuwbouwhuis met vloerverwarming wordt de vloerverwarming geplaatst voordat deze wordt afgewerkt met een zandcement of anhydriet dekvloer. Deze deklagen zijn geschikt om de leidingen van de vloerverwarming in weg te werken.
De dekvloer zal eerst moeten drogen tot onder een vochtpercentage alvorens het opstookprotocol uitgevoerd mag worden.
Zand-cement dekvloer met vloerverwarming: vochtpercentage <1,8%
Anhydriet dekvloer met vloerverwarming: vochtpercentage < 0,3%