PVC vloeren

Wat is PVC

PVC staat voor ‘polyvinylchloride’, wat de basis is voor o.a. vinylvloeren. Vinylvloeren worden in Nederland meestal PVC vloeren genoemd. PVC vloeren zijn sterk in opkomst vanwege de voordelen van PVC ten opzichte van andere soorten vloeren.

De voordelen zijn onder andere:

  • Meer slijtvast en stiller dan laminaatvloeren
  • Milieuvriendelijker
  • Meer hoogtebesparend dan parketvloeren
  • Hygiënischer en onderhoudsvriendelijker dan tapijt
  • Warmer dan natuursteen
  • Veiliger dan gietvloeren

Kortom dé vloerbedekking met de meeste voordelen! Hieronder worden deze voordelen uitgelegd en is een vergelijkingstabel van de verschillende vloeren en legwijzes te zien.

Meer slijtvast en stiller dan laminaatvloeren

In vergelijking met PVC vloeren hebben de meeste laminaatvloeren een dunne toplaag. De meeste PVC vloeren zijn afgedekt met een 0,3 mm toplaag of een 0,55 toplaag en een PU finish. Hierdoor zijn de PVC vloeren slijtvaster. De PVC vloeren zijn, in tegenstelling tot de laminaatvloeren, zeer stil en geluiddempend.

Milieuvriendelijker

PVC vloeren worden milieuvriendelijk geproduceerd en deze zijn volledig recyclebaar. Vloeren die voldoen aan de Europese verordening voor chemische stoffen krijgen een REACH (Registratie, Evaluatie en Autorisatie van Chemische stoffen) certificaat. Sense PVC heeft dit certificaat verkregen voor al haar producten.

Meer hoogtebesparend dan parketvloeren

Een PVC vloer is gemiddeld 1cm dunner dan een parketvloer.

Hygiënischer en onderhoudsvriendelijker dan tapijt

Een PVC vloer is gemakkelijk te onderhouden met een dweil, stofzuiger of bezem en heeft verder geen bijzonder onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot tapijt waarbij vlekken lastig te verwijderen zijn en de vloer minder makkelijk hygiënisch gereinigd kan worden.

Warmer dan natuursteen

Natuursteen vloeren voelen vaak koud aan. Dit komt omdat natuursteen vloeren geen omgevingswarmte op kunnen nemen. De enige manier om deze vloer warm te krijgen is om vloerverwarming hieronder te nemen. De PVC vloeren voelen warm aan, ook in de winter en zonder gebruik van vloerverwarming. Dit komt omdat PVC vloeren wel de temperatuur van de omgeving en de warmte van bovenaf op kunnen nemen.

Veiliger dan gietvloeren

De slipweerstand van PVC vloeren is vele malen hoger dan de slipweerstand van gietvloeren. Het risico op uitglijden is dus veel kleiner dan bij gietvloeren.

PVC vloeren

Geen resultaten gevonden